Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR'ın Özbekistan Semerkant Devlet Üniversitesi Ziyareti
19 Mayıs 2023 | 16:56

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR Özbekistan Semerkant Devlet Üniversitesini ziyaret etti.

Semerkant Devlet Üniversitesi uluslararası iş birliklerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Akmal Akhatov, Uluslararası İş Birlikleri Birimi Koordinatörü Mirsaid Nasirov, Mühendislik Enstitüsü Müdürü Yarmukhamedov Akmal Sharapovich ve Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Çalışmalar Birimi Koordinatörü Dilshod Oblokulov heyetimizle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR Üniversitemizin tanıtım sunusunu yaparken, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR da Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Üniversitemizde yürütülmekte olan BELTEK Kurslarının tanıtımına ilişkin bir sunu gerçekleştirdi. Ayrıca toplantıda  iki kurum arasında var olan Akademik İş Birliği Protokolüne istinaden yürütülebilecek ortak çalışmalar ve personel hareketliliği olanaklarından da bahsedildi.

Toplantının ardından Gazi Üniversitesi heyetimiz Semerkant Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akmal Akhatov başkanlığında üniversitenin farklı fakültelerinden ilgili öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Gelecekte TÜBİTAK projeleri kapsamında Fizik alanında ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda anlaşmaya varıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR dost ve kardeş Özbekistan’ın önde gelen üniversitelerinden olan Semerkant Devlet Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını, iki üniversitenin birlikte önemli faaliyetler hayata geçireceğini belirtti. 

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Resimler-1 Resimler-1 Resimler-1 Resimler-1 Resimler-1 Resimler-1 Resimler-1
background image